“MOST RAZUMEVANjA – MEĐUGENERACIJSKA SOLIDARNOST” – ZBIRKA RADOVA

Poštovani čitaoci i poštovane čitateljke,

Pred vama je zbirka najboljih dečijih radova na temu međugeneracijske solidarnosti, tolerancije i razumevanja među generacijama.

Kroz različite forme i izraze, zrelim pripovedačkim talentom, preciznim potezima kičice i oštrim okom objektiva, ovi mladi autori i autorke na najlepši način prikazuju tople odnose između različitih generacija, mladih i starijih. Emotivnim pričama koje podučavaju, ali istovremeno i upozoravaju, pokazuju nam da pored pozitivnih primera i lepote zajedništva, deca itekako prepoznaju probleme koji nastaju kada međugeneracijska solidarnost izostaje.

Svaki od ovih nagrađenih radova nagoveštava snagu, ljubav i inventivnost budućih generacija, koje će iznalaziti načine da ovaj svet popravljaju. Zahvaljujemo učenicima i učenicama širom Srbije na velikom broju raznolikih, kreativnih i edukativnih radova koji nam svake godine pristižu. Zahvalnost dugujemo i njihovim nastavnicima koji su doprineli da se unapredi razumevanje pojma međugeneracijske solidarnosti i stavi na agendu našeg svakodnevnog života.

Nadamo se da ćete, kao i mi, uživati u ovim umetničkim delima, jer, podsetiću, bez međugeneracijskog dijaloga i solidarnosti nema ni razvoja društva. Zajedno, možemo izgraditi mostove koji će povezivati nas i buduće generacije. Možemo stvoriti društvo u kojem svako, bez obzira na godine, oseća da baš tu pripada. To nije samo san, već vizija koju možemo ostvariti ako svi zajedno radimo na tome.

Brankica Janković

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti

 

“MOST RAZUMEVANjA – MEĐUGENERACIJSKA SOLIDARNOST” – ZBIRKA RADOVA


Print Friendly, PDF & Email
back to top