“МОСТ РАЗУМЕВАЊА – МЕЂУГЕНЕРАЦИЈСКА СОЛИДАРНОСТ” – ЗБИРКА РАДОВА

Поштовани читаоци и поштоване читатељке,

Пред вама је збирка најбољих дечијих радова на тему међугенерацијске солидарности, толеранције и разумевања међу генерацијама.

Кроз различите форме и изразе, зрелим приповедачким талентом, прецизним потезима кичице и оштрим оком објектива, ови млади аутори и ауторке на најлепши начин приказују топле односе између различитих генерација, младих и старијих. Емотивним причама које подучавају, али истовремено и упозоравају, показују нам да поред позитивних примера и лепоте заједништва, деца итекако препознају проблеме који настају када међугенерацијска солидарност изостаје.

Сваки од ових награђених радова наговештава снагу, љубав и инвентивност будућих генерација, које ће изналазити начине да овај свет поправљају. Захваљујемо ученицима и ученицама широм Србије на великом броју разноликих, креативних и едукативних радова који нам сваке године пристижу. Захвалност дугујемо и њиховим наставницима који су допринели да се унапреди разумевање појма међугенерацијске солидарности и стави на агенду нашег свакодневног живота.

Надамо се да ћете, као и ми, уживати у овим уметничким делима, јер, подсетићу, без међугенерацијског дијалога и солидарности нема ни развоја друштва. Заједно, можемо изградити мостове који ће повезивати нас и будуће генерације. Можемо створити друштво у којем свако, без обзира на године, осећа да баш ту припада. То није само сан, већ визија коју можемо остварити ако сви заједно радимо на томе.

 

Бранкица Јанковић

Повереница за заштиту равноправности

 

“МОСТ РАЗУМЕВАЊА – МЕЂУГЕНЕРАЦИЈСКА СОЛИДАРНОСТ” – ЗБИРКА РАДОВА


Print Friendly, PDF & Email
back to top