KREATIVNA RADIONICA „VAJBEROM DO BOLJEG POLOŽAJA ŽENA NA SELU“

Poverenik za zaštitu ravnopravnosti u saradnji sa predstavnicima UN WOMEN organizovala je jednodnevnu kreativnu radionicu za članove Panela mladih, koja ima za cilj sticanje posebnih znanja panelista o pravima žena sa sela i osmišljavanje načina na koje mladi mogu da pomognu da se unapredi njihov položaj.

„Naš cilj je da kroz vašu kreativnost pružimo jednu novu perspektivu o položaju žena na selu. Osnovna vaša prednost je što uvek razmišljate o onome što može da se uradi, a ne onome što ne može. Samo ću reći da prilikom osmišljavanja stikera razmislite o tome šta je to što muči žene na selu, i da o njima ne razmišljate isključivo kao o ženama koje se bave poljoprivredom“ istakla je poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković.
Ekspertkinje koje rade za organizaciju UN WOMEN održale su mladim panelistima predavanja iz oblasti rodne ravnopravnosti, položaja žena na selu, komunikacionih veština i upotrebe novih tehnologija u službi unapređenja ravnopravnosti.

Rad u ovoj kreativnoj radionici predstavlja uslov za učešće mladih panelista u nadmetanju za izradu stikera pod nazivom „Vajberom do boljeg položaja žena na selu“ koje se organizuje u susret 15. oktobru, Međunarodnom danu žena na selu.

Print Friendly, PDF & Email
back to top