Добитнице Годишње медијске награде Повереника на међународном фестивалу медија

Добитнице Годишње медијске награде, коју Повереник за заштиту равноправности већ седам година додељују уз подршку Мисије ОЕБС-а у Србији, као прошлогодишње првонаграђене  присуствовале су на Међународном фестивал новинарства у италијанском граду Перуђи. Ово је била својеврсна прилика да у оквиру фестивала који је одржан по 17. пут присуствују многобројним панелима који се баве важним новинарским и медијским темама, попут нових технологија, људских и медијских права, дезинформација, лажних вести, климатских промена, вештачке интелигенције, коришћења друштвених мрежа, бизнис моделима и многим другим релевантним тема. Овај фестивал привукао је бројне новинаре и студенте новинарства, као и научнике и медијске раднике који су имали бесплатан приступ излагањима, радионицама, панелима и дискусијама.

Повереник ће и ове године у јуну расписти конкурс за Годишњу медијску награду, а као    и сваке године циљ конкурса је медијско промовисање вредности, као што су равноправност, толеранција, сузбијање предрасуда и стереотипа према мањинским, маргинализованим и угроженим групама.

Право учешћа ће имати новинари и новинарке свих штампаних и електронских, локалних и националних медија регистрованих у Србији, који су објавили текстове/прилоге који су у складу са циљем конкурса, у периоду од 15. септембра 2022. до 15. септембра 2023. године.

Print Friendly, PDF & Email
back to top