Ustanovlјena godišnja nagrada Poverenika za opštinu ili grad jednakih mogućnosti

Poverenik za zaštitu ravnopravnosti, kao centralna državna institucija u čijem je mandatu  unapređenje ravnopravnosti u svim društvenim odnosima i zaštita od diskriminacije svih društvenih grupa, ustanovio je GODIŠU NAGRADU ZA OPŠTINU/GRAD JEDNAKIH MOGUĆNOSTI za sve lokalne samouprave u Srbiji, sa cilјem promovisanja i jačanja ravnopravnosti na svim polјima i stvaranja bolјih i pravednijih uslova za život svih građana i građanki u lokalnim zajednicama.

Pobednik će biti proglašen na konferenciji koja će biti održana u decembru, kada se obeležava Međunarodni dan lјudskih prava. Priznanje će se dodelјivati svake godine, a laureat će dobiti nagradu, poseban Logo ravnopravnosti koji će koristiti do izbora sledećeg pobednika i biće promovisan kao primer najbolјe prakse u našoj državi i Evropi, kroz evropsku Mrežu tela za ravnopravnost – EKVINET. Informacije o uslovima konkursa mogu se pronaći ovde.

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković poziva sve opštine i gradove da se kandiduju i doprinesu još intenzivnijem razvoju našeg društva na temelјima tolerancije, ravnopravnosti i poštovanja lјudskih prava svih naših građana i građanki.

 


microsoft-word-iconKonkurs za lokalne samouprave Preuzmi


 

Print Friendly, PDF & Email
back to top