U korak sa trendovima – poverenica na konferenciji „Digital“

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković  učestvovala je na petoj regionalnoj konfereciji „Digital“, koju organizuje  Color Media Communications, a koja je posvećena trendovima u telekomunikacijama i medijima.

Bez digitalizacije nema budućnosti i to jeste imperativ za postizanje opšteg napredka smatra poverenica Janković ali ističe da se u tom procesu ne smemo otuđiti i dehumanizovati. Digitalizacija je važna kako za sve inistitucije, tako i za Poverenika za zaštitu ravnopravnosti . Sve veći broj građana i građanki upravo koristi digitalne platforme za promociju ali i borbu za svoja prava, navodi  poverenica.

Tokom dva dana konferencije, u okviru panela, nekoliko studija slučaja i prezentacija, stručnjaci iz različitih oblasti govore o trendovima u telekomunikacijama, medijima i tehnologiji, o revolucijama na društvenim mrežama, marketinškoj i medijskoj sceni ali i potencijalnim opasnostima ubrzane digitalizacije.

Na otvaranju konferenciji  govorili su ministar kulture Vladan Vukosavljević, ambasador Velike Britanije  u Srbiji Denis Kif, Tatjana Matić iz ministarstva trgovine I telekomunikacija a uvodnu reč dao je organizator konferencije Robert Čoban.

Print Friendly, PDF & Email
back to top