Saopštenje povodom sastanka sa ministarkom Anom Brnabić

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković i ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Ana Brnabić razgovarale su danas o nastavku dobre saradnje između dve institucije.

Na sastanku je bilo reči o budućim zajedničkim aktivnostima u oblasti edukacije državnih službenika i zaposlenih u lokalnim samoupravama u pogledu primene antidiskriminacionih propisa i upoznavanja sa praksom i politikama iz ove oblasti.

Ministarka i poverenica saglasile su se da poznavanje antidiskriminacionog zakonodavstva treba da bude deo programa za polaganje državnog stručnog ispita i deo obuke buduće Akademije za državnu upravu.

Takođe, dogovorena je zajednička distribucija lokalnim samoupravama novog Priručnika za prepoznavanje slučajeva diskriminacije pred organima javne vlasti koji je namenjen predstavnicima državnih organa, organa autonomne pokrajine i lokalne samouprave, ali i zaposlenima u javnim preduzećima, ustanovama, javnim agencijama i drugim organizacijama kojima su poverena javna ovlašćenja.

Састанак са Аном Брнабић
Print Friendly, PDF & Email
back to top