Poverenica sa starijima u Čačku

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković boravila je u Čačku gde je učestvovala u radu fokus grupa u okviru projekta “Položaj starijih na selu”, koji sprovode Poverenik za zaštitu ravnopravnosti i Crveni krst Srbije.

Cilj fokus grupe bio je da se sazna kako stariji na selu žive i koji su njihovi problemi, a u ovoj aktivnosti učestvovalo je 13 starijih iz Čačka i okolnih sela. Poverenica Janković kroz razgovor se upoznala sa njihovim svakodnevnim problemima, predstavila rad Poverenika za zaštitu ravnopravnosti, i govorila o načinima na koje mogu da se obrate i zatraže zaštitu od diskriminacije.

Na skupu su učestvovali i stručni saradnici Crvenog krsta Srbije, Nataša Todorović i Milutin Vračević, kao i sekretarka Crvenog krsta u Čačku Biljana Davidović.

Projekat “Položaj starijih na selu” realizuje se uz finansijsku podršku Populacionog fonda Ujedinjenih nacija (UNFPA). Do sada su organizovane fokus grupe sa starijima koji žive na selu u okolini Kragujevca, Beograda, Kikinde, Pirota i Čačka.

Print Friendly, PDF & Email
back to top