Повереница са старијима у Чачку

Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић боравила је у Чачку где је учествовала у раду фокус група у оквиру пројекта „Положај старијих на селу“, који спроводе Повереник за заштиту равноправности и Црвени крст Србије.

Циљ фокус групе био је да се сазна како старији на селу живе и који су њихови проблеми, а у овој активности учествовало је 13 старијих из Чачка и околних села. Повереница Јанковић кроз разговор се упознала са њиховим свакодневним проблемима, представила рад Повереника за заштиту равноправности, и говорила о начинима на које могу да се обрате и затраже заштиту од дискриминације.

На скупу су учествовали и стручни сарадници Црвеног крста Србије, Наташа Тодоровић и Милутин Врачевић, као и секретарка Црвеног крста у Чачку Биљана Давидовић.

Пројекат „Положај старијих на селу“ реализује се уз финансијску подршку Популационог фонда Уједињених нација (УНФПА). До сада су организоване фокус групе са старијима који живе на селу у околини Крагујевца, Београда, Кикинде, Пирота и Чачка.

Print Friendly, PDF & Email
back to top