Poverenica sa predstavnicama Udruženja poslovnih žena

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković i predstavnice Udruženja poslovnih žena Srbije organizovale su drugi godišnji sastanak posvećen razvoju ženskog preduzetništva u Srbiji, kome je prisustvovalo oko 20 uspešnih direktorki i vlasnica kompanija, sa ciljem da se formulišu konkretni zahtevi koji će biti upućeni Vladi Republike Srbije.

Kroz redovne susrete sa preduzetnicama imamo priliku da jasnije prepoznamo njihove potrebe i uložimo maksimalne napore kako bi smo ispunili njihova očekivanja i pružili konkretnu podršku ženskom preduzetništvu. Mi smo u proteklih godinu dana dali niz preporuka usmerenih na poboljšanje ekonomskog položaja žena u Srbiji, koje su navedene u našem Redovnom godišnjem izveštaju istakla je Janković. Ona je posebno istakla preporuku da se ukine zabrana zapošljavanja u javnom sektoru jer su analize pokazale da ona nesrazmerno više pogađa žene.

Poverenica je poručila preduzetnicama da je svaka od njih uzor mladim ženama i devojkama koje od njih mogu puno da nauče od i da se jednog dana odluče da pokrenu sopstveni posao.

Predsednica Udruženja poslovnih žena koje okuplja oko 900 žena iz Srbije, Sanja Popović Pantić, istakla je da se kroz ovakve sastanke razmenjuju iskustva i ideje za prevazilaženje glavnih izazova, kao i pronalaze rešenja za podršku ženskom preduzetništvu. Članice Udruženja su na sastaku iznele svoje sugestije za poboljšanje uslova poslovanja, dok je Gordana Đurđević, predsednica Odbora za javno zagovaranje, predstavila je najznačajnije efekte inicijativa koje su prihvaćene na sastanku održanom prethodne godine.

Print Friendly, PDF & Email
back to top