Poverenica na Paradi ponosa

Održavanje ovogodišnje  Parade ponosa  pod sloganom “Reci DA” 17 godina posle prve, koja je bila neuspešna,  dovoljno pokazuje da je Srbija postala zrelije i tolerantnije društvo,  jer se više ne govori o bezbednosti učesnika nego o temama bitnim za tu društvenu zajednicu rekla je, tokom šetnje , poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković.

Ona je naglasila da i dalje treba raditi na unapređenju pravnh propisa o kako bi se ostvarile jednake pravne mogućnosti za sve građane i građanke naše zemlje i dodala da realnost kojom smo okruženi treba i prihvatiti i svima omogućiti da imaju jednaka prava. Srbija je izabrala put napretka uključujući i pošovanje  ljudskih prava rekla je poverenica.

Pripadnicima LGBT populacije i aktivistima i ove godine pridružili su  predstavnici državnih institucija, međunarodnih organizacija, medijskih kuća, građani i građanke. Ove, kao i predhodnih godina, pored poverenice Janković  paridi su prisustvovali i zaposleni u Povereniku za zaštitu ravnopravnosti.

Print Friendly, PDF & Email
back to top