Poverenica Brankica Janković dobitnica OEBS-ove nagrade „Ličnost godine”

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković ovogodišnja je dobitnica nagrade „Ličnost godine“ za doprinos u borbi protiv diskriminacije i promovisanje jednakosti i tolerancije koju dodeljuje Misija OEBS-a u Srbiji.

U obrazloženju se navodi da je tokom godine Misija OEBS-a, u partnerskoj saradnji sa poverenicom Janković, radila na stvaranju mogućnosti za edukaciju predstavnika pravosuđa u oblasti suzbijanja diskriminacije, na jačanju saradnje regionalnih tela koja se bave zaštitom ravnopravnosti i unapređenju kapaciteta inspektora rada za rešavanje slučajeva diskriminacije na tržištu rada.

OEBS-ova nagrada „Ličnost godine“ predstavlja priznanje ljudima koji su doprineli promociji vrednosti za koje se zalaže ova evropska organizacija, a među kojima su u samom vrhu vladavina prava, poštovanje ljudskih prava, zaštita od diskriminacije, kao i druge vrednosti zasnovane na temeljima ravnopravnosti i  tolerancije.

Poverenica Janković nastaviće sa svakodnevnim i posvećenim radom na zaštiti, unapređenju i promociji ravnopravnosti, a ovo veliko priznanje predstavlja i odgovornost i obavezu da, uprkos svim izazovima, istrajno i bez kompromisa nastavi sa aktivnostima koja od našeg društva prave bolje mesto za život za svakog građanina i građanku Srbije.

Ovogodišnji dobitnici nagrade su i DŽeneta Agović, direktorka organizacije ,,Impuls“ iz Tutina, Tamara Mirović, zamenica Republičkog javnog tužioca, Nedim Sejdinović, predsednik Nezavisnog udruženja novinara Vojvodine i Miloš Stojković, advokat u oblasti medijskog prava.

Print Friendly, PDF & Email
back to top