NAJAVA: Konferencija Poverenika za zaštitu ravnopravnosti

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković organizuje veliku godišnju konferenciju povodom 16. novembra Međunarodnog dana tolerancije.

Konferencija „Srbija na putu ravnopravnosti i tolerancije: Iskustva Poverenika za zaštitu ravnopravnosti” održaće se u ponedeljak, 16. novembra u Palati Srbija i okupiće visoke državne zvaničnike, čelnike međunarodnih organizacija u Srbiji, ambasadore, medije, kao i predstavnike civilnog društva u Srbiji.

Konfernciju će otvoriti poverenica Brankica Janković, dok će se u uvodnom delu prisutnima obratiti premijer Srbije Aleksandar Vučić, šef Delegacije EU u Srbiji ambasador Majkl Davenport, direktorka Fondacije za otvoreno društvo Jadranka Jelinčić i direktor Komiteta pravnika za ljudska prava Milan Antonijević.

U okviru konferencije prvi put će biti dodeljena i Godišnja medijska nagrada za toleranciju, a vredne nagrade dobitnicima uručiće poverenica Brankica Janković i šef Misije OEBS-a u Srbiji ambasador Peter Burkhard.

Dodela nagrada najuspešnijim novinarima otvoriće drugi deo konferencije posvećen ulozi medija: „Mediji – od diskriminacije do tolerancije”. U ovom delu konferencije govoriće pomoćnica poverenice za zaštitu ravnopravnosti Kosana Beker, članica Saveta REM Gorana Suša i predsednik Upravnog odbora Asocijacije medija Zoran Sekulić. U diskusiji o ulozi i odgovornosti medija učestvovaće i predstavnici nevladinih organizacija i medija, novinari i drugi relevantni akteri u javnom životu u našoj zemlji.

Godišnja konferencija povodom Međunarodnog dana tolerancije od izuzetnog je značaja zbog strateškog opredeljenja države Srbije – izgradnji otvorenog, demokratskog i tolerantnog društva zasnovanog na poštovanju ljudskih prava i toleranciji.

Organizaciju skupa pomogla je Fondacija za otvoreno društvo, a konferenciju će direktno prenositi Javni servis na drugom programu (RTS 2).

 

Print Friendly, PDF & Email
back to top