Састанак поверенице са регионалним директором ГИЗ-а

 

Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић састала се у среду са регионалним директором ГИЗ-а Сигмундом Милером.

Повереница Јанковић и Милер изразили су задовољство првим резултатима недавно успостављене сарадње и изразили жељу да се заједнички пројекти наставе и на регионалном нивоу.

Повереница је регионалног директора ГИЗ-а упознала о стању из области заштите људских права у Србији, а он се посебно интересовао за категорије које су највише дискриминисане, често и вишеструко: особе ромске националности, припаднике ЛГБТ заједнице, особе које живе са ХИВ-ом…

На састанку је закључено да проблеми дискриминације и неравноправности постоје и у другим земљама, што су потврдили и бројни примери некоректних односа према мигрантима. Повереница и регионални директор ГИЗ-а сложили су се да овај проблем није питање Србије или Немачке, него горући проблем на глобалном нивоу, те је неопходно заједнички изнаћи механизаме за решење ове ситуације.

У разговору су разматране и могућности даље сарадње Повереника са ГИЗ-ом у оквиру пројеката који се односе на реформе законодавства и образовања, као и социјалних права осетљивих група.

Састанку су, у просторијама Повереника за заштиту равноправности, присуствовале и виша пројектна менаџерка и национална координаторка за Србију Станислава Видовић, виша пројектна менаџерка ГИЗ-а Оливера Пантовић, саветница Ен-Кетрин Хоитшел и Љиљана Лончар, помоћница поверенице за заштиту дискриминације.

Print Friendly, PDF & Email
back to top