Sistem azila i migracije: izbeglička kriza i reformski procesi

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković učestvovala je u radu konferencije „Sistem azila i migracije: izbeglička kriza i reformski procesi”.

Učesnici su zaključili da se Srbija u izbegličkoj krizi ponašala primerno i pokazala ogromnu humanost, koja se nije mogla videti u mnogim evropskim zemljama, a period predaha, pošto kriza nije okončana, treba iskoristiti za pripremu.

Skup je otvorio premijer Aleksandar Vučić, a među učesnicima bili su i zamenik zaštitnika građana Miloš Janković, ambasador Kraljevine Norveške Arne Canes Bjornstad, šef predstavništva Visokog komesarijata za izbeglice u Srbiji Hans Fridrih Šoder, predsednica Beogradskog fonda za političku izuzetnost Sonja Liht…

Konferencija je deo projekta „Umrežavanje i građenje kapaciteta za efektivniju migracionu politiku u Srbiji” koji Grupa 484 sprovodi uz podršku Ambasade Kraljevine Norveške u Beogradu. Projekat se realizuje u partnerstvu sa Beogradskim centrom za ljudska prava i Beogradskim centrom za bezbednosnu politiku.

Foto: FoNet

 

Print Friendly, PDF & Email
back to top