Систем азила и миграције: избегличка криза и реформски процеси

 

Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић учествовала је у раду конференције „Систем азила и миграције: избегличка криза и реформски процеси“.

Учесници су закључили да се Србија у избегличкој кризи понашала примерно и показала огромну хуманост, која се није могла видети у многим европским земљама, а период предаха, пошто криза није окончана, треба искористити за припрему.

Скуп је отворио премијер Александар Вучић, а међу учесницима били су и заменик заштитника грађана Милош Јанковић, амбасадор Краљевине Норвешке Арне Цанес Бјорнстад, шеф представништва Високог комесаријата за избеглице у Србији Ханс Фридрих Шодер, председница Београдског фонда за политичку изузетност Соња Лихт…

Конференција је део пројекта „Умрежавање и грађење капацитета за ефективнију миграциону политику у Србији“ који Група 484 спроводи уз подршку Амбасаде Краљевине Норвешке у Београду. Пројекат се реализује у партнерству са Београдским центром за људска права и Београдским центром за безбедносну политику.

Foto: FoNet

Print Friendly, PDF & Email
back to top