Savetovanje o primeni novih medijskih zakona u Srbiji

U organizaciji OEBS-a, Ministarstva kulture i informisanja i Delegacije EU u Srbiji u Aranđelovcu je održano savetovanje o primeni novih medijskih zakona u Srbiji koje su pratile i šefica kabineta poverenice za zaštitu ravnopravnosti Antigona Andonov i viša savetnica u kabinetu poverenice Vesna Dobrosavljević.

Tom prilikom se između ostalog razgovaralo i o transformaciji medija u višenacionalnim sredinama, sufinansiranju projekata u oblasti javnog informisanja i finansiranju javnih servisa RTS i RTV, kao i o predstojećoj digitalizaciji.

Ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac naveo je šta je učinjeno za poslednja četiri meseca, od kada je stupio na snagu set medijskih zakona, i najavio izradu nove medijske startegije. Šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport je ocenio da je usvajanjem tih zakona Srbija načinila korak napred u pravcu uvođenja brojnih evropskih standarda i normi, ali je dodato da nije bitno samo doneti dobre zakone, već je veoma važno i primeniti ih. Šef Misije OEBS u Srbiji Peter Burkhard smatra da je sada ključni trenutak za dalji razvoj medija u Srbiji i da je neophodno očuvati medijski pluralizam i lokalne medije.

 

Print Friendly, PDF & Email
back to top