Sastanak poverenice sa predstavnicima USAID-a

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković sastala se sa predstavnicima USAID-ovog Projekta za reformu pravosuđa i odgovornu vlast (JRGA), rukovoditeljkom komponente za odgovornu vlast Marijanom Trifunović Stefanović i savetnikom za komponentu za odgovorna vlast Đorđem Nikolićem.

Na sastanku se razgovaralo o budućoj saradnji i zajedničkim aktivnostima Poverenika i USAID-a. Nakon zajedničkog zaključka da je dosadašnja saradnja bila veoma uspešna, predstavnici USAID-a su predložili realizaciju zajedničkih aktivnosti koje se odnose na nastavak saradnje sa Narodnom skupštinom i kreiranjem mehanizama za praćenje preporuka Poverenika.

Takođe, zaključeno je da su dosadašnja javna slušanja Poverenika za zaštitu ravnopravnosti, uz podršku USAID.a, dala veoma dobre rezultate i da treba nastaviti sa takvom praksom. Dogovorene su i zajedničke aktivnosti koje će doprineti angažovanju relevantnih lokalnih institucija u borbi protiv diskriminacije i unapređenju ravnopravnosti u lokalnim sredinama. Poverenica i predstavnici USAID-a su se složili da je rad sa prekršajnim sudovima od izuzetnog značaja za instituciju Poverenika, pa će se i te aktivnosti intenzivirati u periodu pred nama.

Sastanku su prisustvovale i Emila Spasojaević i Iva Vučićević iz Stručne službe Poverenika za zaštitu ravnopravnosti.

Print Friendly, PDF & Email
back to top