Састанак поверенице са представницима УСАИД-а

 

Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић састала се са представницима УСАИД-овог Пројекта за реформу правосуђа и одговорну власт (ЈРГА), руководитељком компоненте за одговорну власт Маријаном Трифуновић Стефановић и саветником за компоненту за одговорна власт Ђорђем Николићем.

На састанку се разговарало о будућој сарадњи и заједничким активностима Повереника и УСАИД-а. Након заједничког закључка да је досадашња сарадња била веома успешна, представници УСАИД-а су предложили реализацију заједничких активности које се односе на наставак сарадње са Народном скупштином и креирањем механизама за праћење препорука Повереника.

Такође, закључено је да су досадашња јавна слушања Повереника за заштиту равноправности, уз подршку УСАИД.а, дала веома добре резултате и да треба наставити са таквом праксом. Договорене су и заједничке активности које ће допринети ангажовању релевантних локалних институција у борби против дискриминације и унапређењу равноправности у локалним срединама. Повереница и представници УСАИД-а су се сложили да је рад са прекршајним судовима од изузетног значаја за институцију Повереника, па ће се и те активности интензивирати у периоду пред нама.

Састанку су присуствовале и Емила Спасојаевић и Ива Вучићевић из Стручне службе Повереника за заштиту равноправности.

Print Friendly, PDF & Email
back to top