SASTANAK POVERENICE SA NOVOM DIREKTORKOM UNICEF-A U SRBIJI

Deca i mladi su klјučni faktor za unapređenje ravnopravnosti celog našeg društva, jer se svest o toleranciji stiče od najranijeg detinjstva,  istakla je poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković na sastanku sa novom direktorkom UNICEF-a u Srbiji Ređinom de Dominićis.

Naglasivši značaj rada institucije Poverenika, De Dominićis je ocenila da je dosadašnja dugogodišnja saradnja bila odlična i da će realizacija zajedničkih aktivnosti na unapređenju položaja dece u Srbiji biti proširena.

Poverenica i direktorka UNICEF-a u istakle važnost  Panela mladih „Isterivači  diskriminacije“ , čije se aktivnosti realizuju zajedno sa UNICEF-om, a koje uklјučuju sve više dece koja su glavni promoteri ravnopravnosti, tolerancije i lјudskih prava u školama širom Srbije.

Poverenica Janković je istakla da izveštaji međunarodnih i domaćih institucija kao i praksa Poverenika pokazuju da su i dalјe prisutni izazovi kada je reč o ostvarivanju prava na obrazovanje dece i mladih iz određenih osetlјivih grupa, zbog čega su edukacija i preventivne mere od velikog značaja.

Print Friendly, PDF & Email
back to top