Sastanak poverenice i šefa Misije EU u Srbiji

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković sastala se sa šefom Misije EU u Srbiji Majklom Davenportom koji uskoro napušta ovu funkciju.

 

Poverenica je šefa Misije EU u Srbiji informisala o najvažnijim aktivnostima institucije Poverenika u prethodnoj godini, kao i o podacima iz poslednjeg Redovnog godišnjeg izveštaja koji je nedavno predala Narodnoj skupštini Republike Srbije. Takođe, obavestila ga je i o planiranim aktivnostima koje se, pre svega, odnose na marginalizovane grupe koje su, prema prethodnom izveštaju, bile najviše izložene diskriminaciji: građani i građanke sa invaliditetom, žene, stariji i pripadnici i pripadnice LGBT populacije.

 

Poverenica Janković zahvalila se Davenportu na saradnji i podršci koju je pružao u toku svog mandata u Srbiji i naglasila da je sigurna da će institucija Poverenik za zaštitu ravnopravnosti nastaviti dobru saradnju i partnerstvo sa Misijom EU u Srbiji u cilju izgradnje tolerantnijeg društva zasnovanog na punom poštovanju ljudskih prava.

Davenport
Print Friendly, PDF & Email
back to top