Radionica „Kako izveštavati o diskriminaciji“

U okviru IPA projekta “Sprovođenje antidiskriminacionih politika u Srbiji”, institucija Poverenika za zaštitu ravnopravnosti organizovala je dvodnevnu radionicu “Kako izveštavati o diskriminaciji”. Radionici je prisustvovalo 30 novinara i novinarki iz Subotice, Novog Sada, Sremske Mitrovice, Šida, Srbobrana, Bečeja, Pančeva, Obrenovca, Užica, Kruševca, Loznice, Bora, Zaječara, Vranja, Niša, Leskovac, Bujanovca i Preševa.

Okupljenima se obratila poverenica za zaštitu ravnopravnosti Nevena Petrušić i tom prilikom prenela dosadašnja iskustva u radu i istakla da mediji imaju ključnu ulogu u borbi protiv diskriminacije i promovisanju tolerancije u cilju stvaranju boljeg društva.

Radionici su prisustvovale i predstavnice Poverenika za zaštitu ravnopravnosti. Ulogu, nadležnosti i način postupanja Poverenika, predstavila je savetnica Danijela Ristovski, dok je šefica kabineta Antigona Andonov govorila o dosadašnjoj saradnji i ulozi medija u objavljivanju slučajeva diskriminacije, kao i o preporukama Poverenika za zaštitu ravnopravnosti o kojima se izveštavalo.

Radne sesije vodila je vodila ekspertkinja Tatjana Jakobi.

Print Friendly, PDF & Email
back to top