Prvi susret poverenice za zaštitu ravnopravnosti sa civilnim društvom

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti, prof. dr Nevena Petrušić susrela se sa 50 predstavnika i predstavnica civilnog društva u sredu, 3. novembra, u Klubu narodnih poslanika u Beogradu.

Poverenica je, na prvom od niza planiranih sastanaka, predstavila način postupanja u slučajevima diskriminacije kao i rezultate dosadašnjeg rada, dok su predstavnice i predstavnici civilnog društva istakli ključne probleme sa kojima se suočavaju na polju sprečavanja diskriminacije i zaštite prava na ravnopravnost ugroženih i marginalizovanih društvenih grupa poput dece i mladih, starih lica, žena, Roma, osoba sa invaliditetom, izbeglica, raseljenih lica i LGBT populacije.

Poverenica je odala priznanje organizacijama civilnog društva na tome što su istrajno radile na izgradnji antidiskriminacionog zakonodavstva i zaštiti diskriminisanih lica, kao i na unapređivanju ravnopravnosti. „Naš prioritet je saradnja sa organizacijama civilnog društva, jer sam ja svesna da bez vaše pomoći mi nismo u stanju da obavimo ovaj posao budući da zajedno gradimo demokratsko društvo“, istakla je Poverenica ujedno se zahvalivši Rodoljubu Šabiću, povereniku za informacije od javnog značaja i Saši Jankoviću, zaštitniku građana za nesebičnu pomoć i podelu njihovih iskustava u izgradnji insitucija kojim rukovode.

Print Friendly, PDF & Email
back to top