Proglašeni pobednici takmičenja u simulaciji suđenja iz oblasti zaštite od diskriminacije

Poverenik za zaštitu ravnopravnosti u partnerstvu sa Pravosudnom akademijom, uz podršku UNDP-a organizovao je prvo nacionalno takmičenje u simulaciji suđenja iz oblasti zaštite od diskriminacije (Moot Court).

Na takmičenju je učestvovalo 22 tima sa svih devet akreditovanih pravnih fakulteta iz cele Srbije, kao i tim jedne nevladine organizacije, a najboljim takmičarima dodeljene su nagrade i sertifikati. Prvo mesto u usmenom delu takmičenja osvojio je tim „Ljuboten” sa Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, a tim su činili Gavrilo Nikolić, Milica Žarkić i Lidija Radulović. Nagrada koju su osvojili je put u Brisel u sedište Equinet-a. Drugo mesto u usmenom delu takmičenja osvojio je tim „Maja” sa Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu. U timu su bili Stefan Andonović, Marko Tešanović, Mitar Simonović, i trener Miodrag Jovanović. Svako od njih kao nagradu dobio je tablet računar. Prvo mesto u govorništvu osvojila je Milica Žarkić iz tima „Ljuboten” i takođe kao nagradu dobila tablet računar. Nagrada za najbolje napisane podneske pripala je timu „Đeravica” sa Pravnog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu. Sonja Krnić, Milena Pušara, Miloš Bekut i trenerica Nataša Rajić iz ovog tima dobili su tablet računare. Diplomu za najbolje napisanu tužbu dobio je tim „Ljuboten”, a diplomu za najbolje napisan odgovor na tužbu dobio je tim „Đeravica”.

Sudije na simulaciji suđenja bili su relevantni advokati i sudije: Lidija Đukić, Dušan Ignjatović, Ljubica Milutinović, Nenad Vujić, Vida Petrović Škero, Milan Antonijević, Dejan Ukropina, Slavoljub Carić, Vanja Macanović, Aleksandar Olenik, Slavoljupka Pavlović i Ivana Rađenović. Oni su svojim profesionalnim pristupom doprineli da parnice na takmičenju izgledaju kao prave sudske parnice.

 


PDF Finalni rezultati: pisani podnesci Preuzmi


PDF Finalni rezultati: usmeni nastup Preuzmi


Print Friendly, PDF & Email
back to top