Проглашени победници такмичења у симулацији суђења из области заштите од дискриминације

Повереник за заштиту равноправности у партнерству са Правосудном академијом, уз подршку UNDP-а организовао је прво национално такмичење у симулацији суђења из области заштите од дискриминације (Moot Court).

На такмичењу је учествовало 22 тима са свих девет акредитованих правних факултета из целе Србије, као и тим једне невладине организације, а најбољим такмичарима додељене су награде и сертификати. Прво место у усменом делу такмичења освојио је тим „Љуботен“ са Правног факултета Универзитета у Београду, а тим су чинили Гаврило Николић, Милица Жаркић и Лидија Радуловић. Награда коју су освојили је пут у Брисел у седиште Еquinet-а. Друго место у усменом делу такмичења освојио је тим „Маја“ са Правног факултета Универзитета у Београду. У тиму су били Стефан Aндоновић, Марко Тешановић, Митар Симоновић, и тренер Миодраг Јовановић. Свако од њих као награду добио je таблет рачунар. Прво место у говорништву освојила је Милица Жаркић из тима „Љуботен“ и такође као награду добила таблет рачунар. Награда за најбоље написане поднеске припала је тиму „Ђеравица“ са Правног факултета Универзитета у Новом Саду. Соња Крнић, Милена Пушара, Милош Бекут и тренерица Наташа Рајић из овог тима добили су таблет рачунаре. Диплому за најбоље написану тужбу добио је тим „Љуботен“, а диплому за најбоље написан одговор на тужбу добио је тим „Ђеравица“.

Судије на симулацији суђења били су релевантни адвокати и судије: Лидија Ђукић, Душан Игњатовић, Љубица Милутиновић, Ненад Вујић, Вида Петровић Шкеро, Милан Антонијевић, Дејан Укропина, Славoљуб Царић, Вања Мацановић, Александар Оленик, Славољупка Павловић и Ивана Рађеновић. Они су својим професионалним приступом допринели да парнице на такмичењу изгледају као праве судске парнице.

 


PDF Финални резултати: писани поднесци Преузми


PDF Финални резултати: усмени наступ Преузми


Print Friendly, PDF & Email
back to top