Pravna zaštita od diskriminacije u jugoistočnoj Evropi

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković prisustvovala je regionalnoj konferenciji “Pravna zaštita od diskriminacije u jugoistočnoj Evropi” koja je održana u Budvi.

Na konferenciji su predstavljeni rezultati regionalnog projekta “Pravna zaštita od diskriminacije”, a cilj projekta bio je poboljšanje metodologije i jačanje kapaciteta ključnih aktera u oblasti borbe protiv diskriminacije. Takođe, ciljevi projekta bili su i jačanje državnih organa i institucija zemalja jugoistočne Evrope koje se bave antidiskriminacijom, kao i poboljšanje kvaliteta obrazovanja u ovoj oblasti kroz treninge za pravnike.

Regionalni eksperti i pravnici iz zemalja jugoistočne Evrope i stručnjaci iz Bolcman instituta za ljudska prava iz Beča sproveli su sveobuhvatnu regionalnu analizu borbe protiv diskriminacije u cilju da se otkriju nedostaci u postupcima pravne zaštite, te da se identifikuju zajednička rešenja.

Pored poverenice Janković, delegaciju Poverenika za zaštitu ravnopravnosti činili su pomoćnica Mirjana Kecman i viša savetnica Tatjana Jokanović.

Print Friendly, PDF & Email
back to top