Правна заштита од дискриминације у југоисточној Европи

Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић присуствовала је регионалној конференцији „Правна заштита од дискриминације у југоисточној Европи“ која је одржана у Будви.

На конференцији су представљени резултати регионалног пројекта „Правна заштита од дискриминације“, а циљ пројекта био је побољшање методологије и јачање капацитета кључних актера у области борбе против дискриминације. Такође, циљеви пројекта били су и јачање државних органа и институција земаља југоисточне Европе које се баве антидискриминацијом, као и побољшање квалитета образовања у овој области кроз тренинге за правнике.

Регионални експерти и правници из земаља југоисточне Европе и стручњаци из Болцман института за људска права из Беча спровели су свеобухватну регионалну анализу борбе против дискриминације у циљу да се открију недостаци у поступцима правне заштите, те да се идентификују заједничка решења.

Поред поверенице Јанковић, делегацију Повереника за заштиту равноправности чинили су помоћница Мирјана Кецман и виша саветница Татјана Јокановић.

Print Friendly, PDF & Email
back to top