Povernica na Samitu žena lidera

Žena je ženi najvažnija podrška i ukoliko bi svaka od nas, koja ima privilegiju da svojom pozicijom i iskustvom motiviše, osnaži i pokrene na akciju makar jednu ženu, bio bi to  uspeh celog društva, poručila je poverenica Brankica Janković na Fruškoj Gori na Samitu žena lidera  koji se održava treći put sa temom  „Future is Now“.

Na skupu, koji je okupio preko 200 žena iz celog regiona, poverenica je, vodeći panel „Kako otkloniti prepreke na putu osnaživanja žena“, rekla  da ni jedno društvo, a naročito ovako malo kao što je naše, nema taj luksuz da se odriče ni jednog pojedinca. Polovinu tog društva čine žene i obaveza  svih, uključujući i muškarce i žene, je da se međusobno osnažujemo i omogućimo svakom da ostvari svoj puni potencijal.

Istovremeno, dok se nadomak evropske prestonice kulture, održava Samit žena lidera, Poverenik za zaštitu ravnopravnosti učestvuje i na konferenciji „Suprotstavljanje diskriminaciji u Evropi: kako nacionalna tela za ravnopravnost mogu odgovoriti izazovu u okviru francuskog predsedavanja Evropskom unijom“.

Konferenciju u Parizu organizuju zajedno Francuska braniteljka prava  (Le Défenseur des droits) i Evropska mreža tela za ravnopravnost čiji je Srbija punopravni član.

Print Friendly, PDF & Email
back to top