Поверница на Самиту жена лидера

Жена је жени најважнија подршка и уколико би свака од нас, која има привилегију да својом позицијом и искуством мотивише, оснажи и покрене на акцију макар једну жену, био би то  успех целог друштва, поручила је повереница Бранкица Јанковић на Фрушкој Гори на Самиту жена лидера  који се одржава трећи пут са темом  „Future is Now“.

На скупу, који је окупио преко 200 жена из целог региона, повереница је, водећи панел „Како отклонити препреке на путу оснаживања жена“, рекла  да ни једно друштво, а нарочито овако мало као што је наше, нема тај луксуз да се одриче ни једног појединца. Половину тог друштва чине жене и обавеза  свих, укључујући и мушкарце и жене, је да се међусобно оснажујемо и омогућимо сваком да оствари свој пуни потенцијал.

Истовремено, док се надомак европске престонице културе, одржава Самит жена лидера, Повереник за заштиту равноправности учествује и на конференцији „Супротстављање дискриминацији у Европи: како национална тела за равноправност могу одговорити изазову у оквиру француског председавања Европском унијом“.

Конференцију у Паризу организују заједно Француска бранитељка права  (Le Défenseur des droits) и Eвропска мрежа тела за равноправност чији је Србија пуноправни члан.

Print Friendly, PDF & Email
back to top