Poverenica uručila sertifikate stažistima

Stažisti u Stručnoj službi Poverenika za zaštitu ravnopravnosti Milan Usainović i Milan Nikolić uspešno su završili šestomesečnu praksu u okviru programa koji se sprovodi u saradnji sa Evropskim centrom za prava Roma iz Budimpešte.

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković stažistima je uručila sertifikate i zahvalila im se na profesionalnom i odgovornom radu u Stručnoj službi i poželela im uspešne karijere.

Cilj programa bio je da stažistima romske nacionalnosti obezbedi neposredno iskustvo u radu u nezavisnoj instituciji, specijalizovanoj za prevenciju i zaštitu od diskriminacije i unapređivanje ravnopravnosti.

Takođe, ciljevi su bili i osnaživanje pripadnika i pripadnica romske nacionalne manjine kroz upoznavanje sa radom i funkcionisanjem Poverenika za zaštitu ravnopravnosti, sticanje i unapređenje znanja o različitim aspektima politike uključivanja svih manjinskih grupa u rad organa javne vlasti i praktična primena znanja i veština stečenih tokom studiranja.

Poverenica Janković nastaviće da podržava aktivnosti svih državnih organa kojima se podstiče inkluzija Roma u društveni život Srbije. Ona naglašava da ovakvi projekti mogu da ojačaju kapacitete Poverenika, pre svega zbog razmene iskustava i znanja koja instituciji nadležnoj za zaštitu ravnopravnosti i zabranu diskriminacije pomažu u stvaranju otvorenijeg i tolerantnijeg društva.

Print Friendly, PDF & Email
back to top