Повереница уручила сертификате стажистима

 

Стажисти у Стручној служби Повереника за заштиту равноправности Милан Усаиновић и Милан Николић успешно су завршили шестомесечну праксу у оквиру програма који се спроводи у сарадњи са Европским центром за права Рома из Будимпеште.

Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић стажистима је уручила сертификате и захвалила им се на професионалном и одговорном раду у Стручној служби и пожелела им успешне каријере.

Циљ програма био је да стажистима ромске националности обезбеди непосредно искуство у раду у независној институцији, специјализованој за превенцију и заштиту од дискриминације и унапређивање равноправности.

Такође, циљеви су били и оснаживање припадника и припадница ромске националне мањине кроз упознавање са радом и функционисањем Повереника за заштиту равноправности, стицање и унапређење знања о различитим аспектима политике укључивања свих мањинских група у рад органа јавне власти и практична примена знања и вештина стечених током студирања.

Повереница Јанковић наставиће да подржава активности свих државних органа којима се подстиче инклузија Рома у друштвени живот Србије. Она наглашава да овакви пројекти могу да ојачају капацитете Повереника, пре свега због размене искустава и знања која институцији надлежној за заштиту равноправности и забрану дискриминације помажу у стварању отворенијег и толерантнијег друштва.

Print Friendly, PDF & Email
back to top