Poverenica u poseti osnovcima

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković susrela se sa đacima iz sedmog i osmog razreda osnovne škole Vuk Karadžić u Beogradu na skupu „Devojčice imaju reč“ koji je održan u okviru međunarodne kampanje „Inspiring girls“, u organizaciji  Centra za istraživanje, transparentnost i odgovornost. Cilj ove kampanje je da se deca upoznaju sa ženama koje su uspešne u svojim profesijama, kako bi se kroz njihove lične priče osnažila, stekla samopouzdanje, dobila inspiraciju i ohrabrila u verovanju da mogu da budu šta god požele, bez obzira na njihov pol.

U razgovoru sa devojčicama i dečacima, poverenica je objasnila koliko je ravnopravnost značajna na svim životnim poljima i poručila im da ne treba da budu vezani tradicionalnom podelom na muške i ženske poslove, već da razmišljaju o tome kako mogu da budu uspešni u onome čime žele jednog dana da se bave. Ona je istakla da se dolaskom novih generacija, kojima i oni pripadaju, uslovi ubrzano menjaju na bolje i da ne treba da odustanu od svojih želja zbog nerazumevanja okoline ili uloga koje im se nameću.

Sa osnovcima su razgovarale i narodna poslanica Dubravka Filipovski, novinarka Nataša Miljković, doktorka Ljiljana Mazibrada, glumica Borka Tomović i dizajnerka Jelena Šušnjar.

Print Friendly, PDF & Email
back to top