Повереница у посети основцима

Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић сусрела се са ђацима из седмог и осмог разреда основне школе Вук Караџић у Београду на скупу „Девојчице имају реч“ који је одржан у оквиру међународне кампање „Инспајринг грлс“, у организацији Центра за истраживање, транспарентност и одговорност. Циљ ове кампање је да се деца упознају са женама које су успешне у својим професијама, како би се кроз њихове личне приче оснажила, стекла самопоуздање, добила инспирацију и охрабрила у веровању да могу да буду шта год пожеле, без обзира на њихов пол.

У разговору са девојчицама и дечацима, повереница је објаснила колико је равноправност значајна на свим животним пољима и поручила им да не треба да буду везани традиционалном поделом на мушке и женске послове, већ да размишљају о томе како могу да буду успешни у ономе чиме желе једног дана да се баве. Она је истакла да се доласком нових генерација, којима и они припадају, услови убрзано мењају на боље и да не треба да одустану од својих жеља због неразумевања околине или улога које им се намећу.

Са основцима су разговарале и народна посланица Дубравка Филиповски, новинарка Наташа Миљковић, докторка Љиљана Мазибрада, глумица Борка Томовић и дизајнерка Јелена Шушњар.

Print Friendly, PDF & Email
back to top