Poverenica podržala rad Pravne klinike za zabranu diskriminacije na Pravnom fakultetu u Nišu

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković učestvovala je na svečanosti povodom dodele sertifikata prvoj generaciji studenata i studentkinja koja je uspešno okončala jednogodišnju obuku Pravne klinike za zaštitu od diskriminacije na Pravnom fakultetu Univerziteta u Nišu.

Pružajući podršku radu Pravne klinike, poverenica Janković rekla je da su Srbiji potrebni mladi pravnici i pravnice koji žele da se bave temama iz oblasti lјudskih prava, pre svega zaštitom od diskriminacije, a Pravna klinika je mesto gde mogu da steknu neophodno znanje, ali i praktično iskustvo.

Besplatna pravna pomoć u slučajevima diskriminacije koju pruža Pravna klinika dragocen je servis građanima i građankama, istakla je poverenica i dodala da je uverena da će saradnja Pravne klinike sa Poverenikom za zaštitu ravnopravnosti doprineti bolјem razumevanju fenomena diskriminacije, prevenciji i efikasnoj zaštiti.

Svečanost na Pravnom fakultetu u Nišu na kojoj su predstavlјeni rezultati jednogodišnjeg rada Pravne klinike za zaštitu od diskriminacije, otvorio je dekan Saša Knežević, dok je  koordinatorka profesorka Nevena Petrušić pozvala sve zainteresovane studente i studentkinje da se prijave za drugu generaciju programa. Pravna klinika za zaštitu od diskriminacije na Pravnom fakultetu u Nišu, osnovana je uz podršku Kancelarije Visokog komesara Ujedinjenih nacija za lјudska prava u Srbiji.

Print Friendly, PDF & Email
back to top