Poverenica otvorila Nacionalni trening za organizatore Živih biblioteka

 

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković otvorila je Nacionalni trening za organizatore Živih biblioteka u Sremskim Karlovcima, u okviru porejkta Saveta Evrope “Ne ceni knjigu prema koricama – Živa biblioteka u Srbiji” koji koordinira Poverenik za zaštitu ravnopravnosti.

Trening ima za cilj da razvije standarde kvaliteta u metodologiji organizovanja Živih biblioteka, kao i da obuči buduće organizatore za kvalitetno sprovođenje Živih biblioteka uz poštovanje principa i vrednosti koje stoje iza ovog projekta: ljudskih prava, različitosti i interkulturalnog dijaloga. Trenig oredstavlja prvu u nizu aktivnosti ovogodišnje Žive bilioteke u Srbiji.

Ideja ovog treninga je da se osnaži nova generacija organizatora Živih biblioteka u Srbiji, koji bi se pridružili već postojećoj mreži nastaloj 2012. godine. Postojanje ovakve mreže osigurava kvalitet i saradnju među organizacijama civilnog društva u Srbiji i institucija uključenih u projekat, kao i jači uticaj na lokalne zajednice. Trening traje od 10. do 13. avgusta, a u okviru treninga 12. avgusta, na Međunardni dan mladih, u Sremskim Karlovicam biće održana Živa biblioteka koju će organizovati ucesnici i učesnice treninga.  Trening realizuje Grupa “Hajde da…”, uz finansijsku pomoć Kancelarije za ljudska i manjinska prava  i u partnerstvu sa Kancelarijom Saveta Evrope u Beogradu i Poverenikom za zaštitu ravnopravnosti.

Print Friendly, PDF & Email
back to top