Повереница отворила Национални тренинг за организаторе Живих библиотека

 

Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић отворила је Национални тренинг за организаторе Живих библиотека у Сремским Карловцима, у оквиру порејкта Савета Европе „Не цени књигу према корицама – Жива библиотека у Србији“ који координира Повереник за заштиту равноправности.

Тренинг има за циљ да развије стандарде квалитета у методологији организовања Живих библиотека, као и да обучи будуће организаторе за квалитетно спровођење Живих библиотека уз поштовање принципа и вредности које стоје иза овог пројекта: људских права, различитости и интеркултуралног дијалога. Трениг оредставља прву у низу активности овогодишње Живе билиотеке у Србији.

Идеја овог тренинга је да се оснажи нова генерација организатора Живих библиотека у Србији, који би се придружили већ постојећој мрежи насталој 2012. године. Постојање овакве мреже осигурава квалитет и сарадњу међу организацијама цивилног друштва у Србији и институција укључених у пројекат, као и јачи утицај на локалне заједнице. Тренинг траје од 10. до 13. августа, а у оквиру тренинга 12. августа, на Међунардни дан младих, у Сремским Карловицам биће одржана Жива библиотека коју ће организовати уцесници и учеснице тренинга.  Тренинг реализује Група „Хајде да…“, уз финансијску помоћ Канцеларије за људска и мањинска права  и у партнерству са Канцеларијом Савета Европе у Београду и Повереником за заштиту равноправности.

Print Friendly, PDF & Email
back to top