Poverenica na obeležavanju Dana Crvenog krsta Srbije

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković prisustvovala je svečanosti povodom obeležavanja 147 godina od osnivanja Crvenog krsta Srbije. Poverenica već godinama sarađuje sa ovom humanitarnom, nezavisnom i dobrovoljnom organizacijom, pružajući podršku u radu i svojim volonterskim angažmanom.

“Moji dragi i dugogodišnji saveznici, čestitam vam na decenijama posvećenog rada u pomaganju svima kojima je pomoć potrebna. Humanost i solidarnost na delu, svakog minuta”, rekla je poverenica.

Uz brojne volontere, partnere i donatore, kao i visoke zvanice, specijalni gost ovogodišnjeg Dana Crvenog krsta Srbije bio je Marko Čikarić, učitelj iz Prokuplja i humanista, kome su darovane knjige za školsku biblioteku, ali i košarkaška lopta – simbolično jer je predstavnik Crvenog krsta pre sto godina iz Amerike doneo prvu košarkašku loptu u Srbiju.

Na svečanosti je posebno istaknuto da bez volontera Crvenog krsta Srbije ne bi bilo moguće spasavati ugrožene i pomagati kada je to najpotrebnije, ali i preventivno delovati u oblasti zdravstvene i socijalne zaštite i unapređivati humanitarne vrednosti u društvu.

Crveni krst Srbije je jedna od prvih 15 organizacija Crvenog krsta u svetu, osnovana 6. februara 1876, u kome danas radi 750 zaposlenih i 70.000 obučenih volontera.

Print Friendly, PDF & Email
back to top