Održane tribine o mandatu Poverenika u Leskovcu i Vranju

U okviru IPA projekta „Sprovođenje antidiskriminacionih politika u Srbiji”, rukovodilac projekta Đanfranko Deramo i zaposleni u Stručnoj službi Poverenika za zaštitu ravnopravnosti, savetnik Slobodan Milivojević i mlađa savetnica Ivana Filipov, posetili su gradove Leskovac i Vranje.

Na izuzetno posećenoj tribini u Leskovcu predstavljeni su rezultati istraživanja Poverenika „Odnos predstavnika javne vlasti prema diskriminaciji u Srbiji”. Pored toga, prisutni su upoznati sa ulogom Poverenika za zaštitu ravnopravnosti i mehanizmima zaštite od diskriminacije u Republici Srbiji, načinom podnošenja pritužbe i postupak po pritužbi, kao i o različitim načinima saradnje organizacija civilnog društva sa Poverenikom za zaštitu ravnopravnosti i rezultatima dosadašnje saradnje.

Na tribini u Vranju prisutni su upoznati sa nadležnostima i ulogom Poverenika za zaštitu ravnopravnosti, načinom podnošenja pritužbe i postupkom po podnetim pritužbama. U toku bogate diskusije razgovarano je o ulozi organizacija civilnog društva u borbi protiv diskriminacije i unapređenju ravnopravnosti.

Video materijal sa skupa u Leskovcu i Vranju možete pogledati na zvaničnom You Tube kanalu Poverenika.

Print Friendly, PDF & Email
back to top