Одржане трибине о мандату Повереника у Лесковцу и Врању

У оквиру ИПА пројекта „Спровођење антидискриминационих политика у Србији“, руководилац пројекта Ђанфранко Дерамо и запослени у Стручној служби Повереника за заштиту равноправности, саветник Слободан Миливојевић и млађа саветница Ивана Филипов, посетили су градове Лесковац и Врање.

На изузетно посећеној трибини у Лесковцу представљени су резултати истраживања Повереника „Однос представника јавне власти према дискриминацији у Србији“. Поред тога, присутни су упознати са улогом Повереника за заштиту равноправности и механизмима заштите од дискриминације у Републици Србији, начином подношења притужбе и поступак по притужби, као и о различитим начинима сарадње организација цивилног друштва са Повереником за заштиту равноправности и резултатима досадашње сарадње.

На трибини у Врању присутни су упознати са надлежностима и улогом Повереника за заштиту равноправности, начином подношења притужбе и поступком по поднетим притужбама. У току богате дискусије разговарано је о улози организација цивилног друштва у борби против дискриминације и унапређењу равноправности.

Видео материјал са скупа у Лесковцу и Врању можете погледати на званичном You Tube каналу Повереника.

Print Friendly, PDF & Email
back to top