Obaveštenje za javnost po pritužbi Ognjena Radonjića protiv Miloša Popovića, šefa Kabineta predsednice Vlade Republike Srbije

U postupku koji je sproveden po pritužbi prof. dr Ognjena Radonjića protiv Miloša Popovića, šefa Kabineta predsednice Vlade, a povodom njegovog dopisa Savetu za borbu protiv korupcije u vezi sa predlogom kandidata za to telo, poverenica za zaštitu ravnopravnosti dala je mišljenje da je došlo do povrede odredaba Zakona o zabrani diskriminacije na osnovu pretpostavljenog ličnog svojstva – političkog ubeđenja Radonjića.

Šefu Kabineta je data preporuka da o mišljenju Poverenika obavesti Generalni sekretarijat Vlade i Savet za borbu protiv korupcije, kao i da prilikom budućeg obavljanja poslova iz svoje nadležnosti poštuje propise o zabrani diskriminacije i procenu vrši na osnovu relevantnih činjenica i propisanih kriterijuma.

S obzirom da Popović nije postupio po preporuci ni posle opomene u zakonskom roku od 30 dana, poverenica za zaštitu ravnopravnosti, u skladu sa Zakonom, o tome obaveštava javnost.

Print Friendly, PDF & Email
back to top