Obaveštenje za javnost – Miša Đurković diskriminisao LGBT populaciju

U postupku koji je sproveden po pritužbi Udruženja Regionalni info centar protiv autora teksta Miše Đurkovića u dnevnom listu „Politika“, u rubrici „Pogledi“, pod naslovom „Školski priručnik za promociju homoseksualizma“ poverenica za zaštitu ravnopravnosti dala je mišlјenje da su povređene odredbe Zakona o zabrani diskriminacije, sa preporukama za njihovo otklanjanje.

Celokupnim kontekstom, terminima koji se dovode u vezu sa homoseksualnom orijentacijom, osporavanjem donošenja propisa kojima se uređuje sprečavanje nasilјa, poput navoda da će „takozvani Zakon o zaštiti od nasilјa u porodici“ koji autor na kraju teksta naziva „Zakon o nasilјu u porodici“, „biti iskorišćen za dalјe razaranje porodice i porodičnih odnosa u Srbiji“, kao i zaklјučka teksta „Srbi nisu nasilan narod. No postoje granice kad se zulum i nasilјe koje moćnici primenjuju nad nama i našom porodicom, više se ne mogu trpeti. Sa zakonom o mandatornoj vakcinaciji, zakonom o nasilјu u porodici i ovim satanističkim obrazovnim paketima toj granici smo se opasno približili“, prekršen je Zakon o zabrani diskriminacije.

S obzirom da autor teksta Miša Đurković ni posle opomene nije postupio po preporuci, poverenica za zaštitu ravnopravnosti, u skladu sa Zakonom o zabrani diskriminacije, o tome obaveštava javnost.

Print Friendly, PDF & Email
back to top