Deca i mladi najlakše dele univerzalne vrednosti ravnopravnosti

Predstavnici Saveza izviđača Srbije, Svetske organizacije skautskog pokreta i Svetske organizacije devojaka izviđača posetili su instituciju Poverenika za zaštitu ravnopravnosti povodom nastavka saradnje u oblasti edukacije najmlađih o vrednostima ravnopravnosti i prihvatanja različitosti.

Deca su po prirodi iskrena, radoznala i neopterećena predrasudama, a naša iskustva su pokazala da su takođe vrlo spremna da učestvuju u raziličtim aktivnostima na kojima kroz neformalne oblike edukacije mogu puno da nauče o univerzalnim društvenim vrednostima, kao što su ravnopravnost i tolerancija, šta je to diskriminacija i zašto je ona štetna, navela je poverenica Brankica Janković.

Radionice o diskriminaciji, koje je Poverenik za zaštitu ravnopravnosti prošle godine održao na međunarodnoj Smotri Saveza izviđača Srbije, u kojima je učestvovalo preko od stotinu dece iz više zemalja, proglašene su za jednu od najboljih aktivnosti na Smotri, naveli su predstavnici ove organizacije.

Sastanku su prisustvovali  i Tanja Janković i Nikola Milojević iz Saveza izviđača Srbije, Kreg Turpl iz Svetske organizacije skautskog pokreta i Helen Klark iz Svetske organizacije devojaka izviđača.

Print Friendly, PDF & Email
back to top