Повереница на конференцији о финансијској едукацији

Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић говорила је на отварању међународног скупа посвећеног финансијској едукацији младих и других осетљивих друштвених група одржаном у Удружењу банака Србије.

Образовање је кључ за бољи живот, а како стећи новац и управљати њиме јесте знање које може да направи одлучујућу разлику, не само за појединце већ и за друштво у целини, навела је повереница. Она је истакла да је финансијска писменост најважнија за оснаживање особа које припадају осетљивим друштвеним групама,  често зависе од других или немају своју имовину, због чега су у великом ризику од дискриминације и искоришћавања, као што су млади, жене, особе са инвалидитетом, старији и сиромашни. Заједничким радом на ширењу финансијске едукације и употребом нових технологија могу се поставити основе за значајно унапређење њиховог положаја, закључила је Јанковић.

Скуп је одржан у оквиру састанка Пројектне групе за финансијску писменост Европске банкарске федерације, уз присуство највиших представника ове организације, Удружења банака Европе и Удружења банака Србије.

Print Friendly, PDF & Email
back to top