Živa biblioteka po četvrti put na Sajmu knjiga

 

Da li ste do sada imali priliku da se sretnete sa “Živom bibliotekom”? Ona je  jedinstvena po tome što su knjige živi ljudi – osobe koje su bile diskriminisane, koje su bile meta predrasuda i stereotipa i svoja iskustva pričaju u direktnom razgovoru. Ove godine „knjige” će između ostalih biti i majorka Helena, osoba koja se izlečila od raka, žrtva porodičnog nasilja, osobe sa invaliditetom, kontrolori u gradskom prevozu, gej osobe, Romi, bivši kocarksi zavisnik, feministkinje…

Pozivamo Vas da u četvrtak 29. oktobra posetite Živu bibloteku na Samju knjiga, na štandu Sajma obrazovanja „Zvonce”, hala 2B. Živa biblioteka će raditi u četvrtak 29. oktobra od 11 – 16.30 časova i petak u 30. oktobra od 10 – 16 časova.

Živu biblioteku svečano će otvoriti poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković i šef kancelarije Saveta Evrope u Srbiji Tim Kartrajt, u četvrtak u 11.30 na štandu Sajma obrazovanja „Zvonce”, hala 2B.

“Ne ceni knjigu po koricama – Živa biblioteka” je zajednički projekat Kancelarije Saveta Evrope u Srbiji, Poverenika za zaštitu ravnopravnosti.

Print Friendly, PDF & Email
back to top