Seminar za inspektore i inspektorke rada za primenu antidiskriminacionih propisa

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankice Janković otvorila je dvodnevni seminar o primeni antidiskriminacionih propisa za inspektore i inspektorke rada u Subotici, koji se održava u organizaciji Poverenika za zaštitu ravnopravnosti i Misije OEBS u Srbiji.

Poverenica Janković je istakla da najveći broj pritužbi upućenih Povereniku za zaštitu ravnopravnosti u prošloj godini odnosio na oblast rada i zapošljavanja i naglasila važnost saradnje institucije Poverenika i Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja na polju zaštite ravnopravnosti i adekvatne primene antidiskriminacionih propisa u ovoj oblasti.

Poverenica je održala predavanje i radionicu na kojima su detaljno predstavljeni pojam i oblici diskriminacije, načini za njeno prepoznavanje, kao i slučajevi iz prakse Poverenika koji se tiču diskriminacije u oblasti rada.

Na seminaru je govorio i pomoćnik direktora Inspektorata za rad Vojin Č. Jondić, dok je profesorka Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu Ivana Krstić učesnicima i učesnicama seminara predstavila pravni okvir diskriminacije u oblasti rada i posebne mere usmerene na postizanje ravnopravnosti.

U okviru obuke, predviđena su još tri seminara koji će biti održani u Pirotu, Čačku i Nišu, nakon čega će svi inspektori i inspektorke rada biti obučeni za efikasnu primenu antidiskriminacionih propisa.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Google+
http://ravnopravnost.gov.rs/rs/seminar-za-inspektore-i-inspektorke-rada-za-primenu-antidiskriminacionih-propisa">
back to top