SASTANAK POVERENICE SA PREDSTAVNICIMA FOSDI

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković održala je radni sastanak  sa predstavnicima Fonda socijalne i demokratske inicijative (FOSDI), poslanicama i odbornicama , na kome je predstavlјena brošura u okviru projekta „Kreni napred“, koji se realizuje u saradnji sa Poverenikom za zaštitu ravnopravnosti.

Ova brošura objedinila je preporuke za dalјe delovanje, zaklјučke i plan ovogodišnjih aktivnosti koje će biti sprovedene u saradnji i sa lokalnim telima zaduženim za sprovođenje NAP-a 2017-2020.

Janković je naglasila da su ovakvi projekti i aktivizam organizacija civilnog društva veoma važni, jer će omogućiti ne samo veće učešće žena u sektoru bezbednosti, već i ravnopravnost i bezbednost u svim segmentima društva.

Sastanku su prisustvovale odbornice Skupštine Grada Čačka, poslanica Skupštine AP Vojvodine Stojanka Lekić, ekspertkinja za rodne politike Zorica Mršević, viša savetnica MZRZSP  Bilјana Stojković, savetnica u Koordinacionom telu za rodnu ravnopravnost Svetlana Janković, kao i predsenica FOSDI i voditelјka projekta  Nataša Milojević.

Print Friendly, PDF & Email
back to top