Sastanak poverenice i premijera Srbije

Sastanak poverenice i premijera Srbije

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa Poverenicom za zaštitu ravnopravnosti Brankicom Janković.

Premijer Vučić podržao je rad Poverenika za zaštitu ravnopravnosti i obećao da će Vlada pronaći način da obezbedi adekvatan prostor za rad ove nezavisne institucije.

Poverenica Janković zahvalila je na podršci koju premijer Vučić i Vlada Srbije pružaju ovom nezavisnom organu. Ona je ukazala na to da bi za unapređenje ravnopravnosti i jednakosti svih naših građana i građanki u Srbiji bilo dobro da što pre bude donet Zakon o besplatnoj pravnoj pomoći.

Premijer i Poverenica razgovarali su i o najavljenim novim zakonskim rešenjima za sprečavanje nasilja nad ženama. Na sastanku je konstatovano da je svako nasilje u porodici nedopustivo i da je neophodno još energičnije raditi na njegovom sprečavanju.

Jedna od tema sastanka bila je i mogućnost značajnog poboljšanja položaja naših najstarijih sugrađana putem otvaranja odgovarajućih servisa podrške koji su im potrebni, među kojima posebno klubovi penzionera koji su efikasan način za prevenciju brojnih problema koje starost sa sobom nosi.

Pored toga, razgovaralo se i o ostvarivanju pune ravnopravnosti i smanjenju diskriminacije na svim nivoima, a posebno svih marginalizovanih grupa, među kojima su osobe sa invaliditetom, romska populacija, deca, mladi i ostale osetljive društvene grupe.

Print Friendly, PDF & Email
back to top