Saopštenje povodom sastanka poverenice sa organizatorima Prajda 2017

Povodom predstojeće „Nedelјe ponosa“ i „Parade ponosa“, poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković razgovarala je sa organizatorima manifestacije Goranom Miletićem, Jovankom Todorović i Petrom Žmakom.

Poverenica je podržala organizaciju svih aktivnosti tokom „Nedelјe ponosa“ ističući važnost poštovanja Ustavom i zakonima zagarantovanih prava svih građana i građanki Srbije. Ona je naglasila da očekuje da će se sve planirane aktivnosti održati mirno, kao i prethodnih godina i da će svi nadležni organi i dalјe kontinuirano raditi na unapređenju položaja LGBT populacije.

Takođe, organizatori „Nedelјe ponosa“ su sa poverenicom razgovarali i o najčešćim pritužbama gde je kao osnov diskriminacije navedena seksualna orijentacija, kao i o prevenciji nasilјa, kao najdrastičnijeg oblika diskriminacije. Svi učesnici sastanka saglasili su se da je važno povećati vidlјivosti LGBT populacije u našem društvu, jer to doprinosi bolјem razumevanju problema sa kojima se susreću pripadnici i pripadnice ove zajednice, a samim tim i smanjenju diskriminacije i nasilјa.

Print Friendly, PDF & Email
back to top