Poverenica učestvovala u završnoj mentorskoj šetnji „Podeli svoje znanje“

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković učestvovala je u Mentorskoj šetnji u Beogradu, koja je organizovana kao završni događaj u okviru jednogodišnjeg programa „Podeli svoje znanje“ koji sedmu godinu partnerski realizuju OEBS, Ambasada Sjedinjenih Američkih Država i Evropski pokret u Srbiji.

Poverenica je kroz rad sa mladim ženama kontinuirano ukazivala na važnost poštovanja ljudskih prava, naglašavajući rodnu ravnopravnost kao vrednost svakog demokratskog društva u kojima se upravo negovanjem načela jednakih mogućnosti doprinosi razvoju u svim oblastima života: od politike, preko ekonomije, do kulture. Podsećajući da borba za ženska ljudska prava ne umanjuje prava muškaraca, poverenica je učesnicama programa poručila da se za ravnopravno i tolerantno društvo moramo svakodnevno boriti, svim mehanizmima koji nam stoje na raspolaganju, ali i jasnim ličnim stavom i primerom.

„Smatram da je vredno truda odvojiti vreme i biti deo ovog značajnog programa, jer iako se čini da individualni rad sa jednom ženom predstavlja samo malu pomoć, osnaživanje i pružanje podrške u prevazilaženju i savlađivanju početnih prepreka u njenom profesionalnom radu, odražava se na veliki broj ljudi“, istakla je poverenica.

Cilj programa „Podeli svoje znanje“ bilo je profesionalno i lično osnaživanje žena kroz razmenu iskustava i znanja i međusobnu podršku, a mentorke su volonterski radile sa mentorinama, mladim ženama koje tek grade svoje karijere i žele da postanu uspešne u svojim oblastima rada.

Nakon šetnje je održan rok koncert na kome su svirale mlade bubnjarke iz Prvog rok kampa za devojčice u ovom delu Evrope.

Print Friendly, PDF & Email
back to top