POVERENICA OTVORILA 9-TI BOSIFEST

Naši nedostaci nas ne čine nesposobnim, već nas naše mogućnosti čine sposobnim. Nisu potrebe osoba sa invaliditetom posebne, one su iste za sve nas, samo su različiti načini na koji ih zadovolјavamo, poručila je poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković otvarajući 9. beogradski internacionalni festival BOSIFEST 2018. Ona je naglasila da je ovaj događaj koji se ove godine održava pod sloganom „Rampa“ od velike važnosti ne samo za osobe sa invaliditetom, već i za širu javnost jer nas podseća i ukazuje da možemo učiniti mnogo toga kako bi se naše društvo prilagodilo svim svojim građanima i građankama, bez izuzetka.

Janković je istakla da festival na kome će biti prikazano 15 filmova koji se bave životom osoba sa invaliditetom od kojih su neki i autori filmova,  Beograd i Srbija šalјu poruku o spremnosti društva da se razlike razumeju i prihvate kao bogatstvo, kao i da svi koji žive sa nekim invaliditetom treba da budu vidlјivi i ravnopravni, da žive u pristupačnom okruženju koje pruža podršku u obrazovanju, zapošlјavanju, zdravstvu, kulturi, sportu i drugim segmentima života, čemu je institucija Poverenika za zaštitu ravnopravnosti u potpunosti posvećena.

Žiri ovogodišnjeg Festivala čine reditelј Goran Marković i glumci Dragan Petrović Pele i Jovana  Stojilјković,  proglasiće najbolјi film, najbolјu režiju i scenario i dodeliti još neke specijalne nagrade.

Pored bogatog filmskog programa, od 10 – 12. oktobra će u okviru BOSIFEST-a 2108  biti organizovane i kreativne radionice,okrigli stolovi i muzički performansi.

Print Friendly, PDF & Email
back to top